Kézműves étcsokoládé aszalt mangóval és kókuszvirágcukorral
Összetevők: Kakaómassza, kakaóvaj, kókuszvirágcukor, aszalt mangó darabok (12%)
Összes kakaó-szárazanyag: legalább 70%
- vegán
- laktóz mentes
- kazein mentes
Hogyan készül?
A ChocoArtz csokik saját fejlesztés alapján speciális eljárással, különleges technológiával készülnek kakaómasszából, kakaóvajból, kazeinmentes kókusztejporral és édesítőszerrel, vagy kókuszvirágcukorral. Azaz nem készen kapható csokoládé pasztillából állnak elő, hanem hosszú idő alatt kikísérletezett recept alapján, a csoki minden összetevőjét magunk adjuk hozzá a készülő csemegéhez. Kézműves termékek, mert márványlapos temperálással, gondos odafigyeléssel keszül minden egyes darab.
Miből készül?
Kolumbiából származó kakaómasszából, ami gyakorlatilag a 100%-os csoki, a kakaóbab első feldolgozási fázisa. A kakaómasszát aztán szétválasztják kakaóvajra és kakaóporra. A kakaó tele van értékes védőanyagokkal, polifenolokkal, nyomelemekkel. Kolumbiai kakaóvajból, amely hasznos vitaminokat tartalmaz, például E-vitamint. Kazeinmentes kókusztejporból.A kókuszhús különleges zsírsav-tartalma segítheti a fogyást, csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását a koleszterinszint-beállító hatása miatt, és növeli az immunrendszer aktivitását. Smart Sweet édesítőbőI, amely eritrit és mellékízmentes stevia keveréke,0 glikémiás indexszel és 0 kalóriatartalommal.Kókuszvirágcukorból, amely ásványi anyagokat, és inulint tartalmaz.Gyümölcsökből, amelyeket a legkíméletesebb eljárással, liofilizálással (fagyasztva szárítás, vagy aszalással) tartósítottak, hogy a bennük lévő vitaminokbóI a lehető legtöbbet megőrizzenek. Ropogós Bio Lenmag Crunchyból, amely a természetes omega-3 zsírsavakban gazdag, így támogatja a normál koleszterinszint fenntartását. Ezen felül egy speciális prebiotikus, bélflóratápláló anyagot, az arabinoxilánt is hordozza. A gyártás során a csíráztatott bio lenmaghoz ásványi anyagokat: szelént, cinket és rezet, valamint bio almaszirupot adtak. Az értékeket pedig speciálisan a ChocoArtz csokikhoz úgy állították be a fejlesztők, hogy a napi ajánlott csokoládé mennyiség (20 g) fedezze az előbb említett ásványi anyagokbóI és az omega-3 zsírsavbóI a napi szükséglet 30%-át.