Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 561160
5999026353496

Bulgur Bio 500g NaturPiac Premium

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

NaturPiac Premium BIO Bulgur 500g
(Latin megnevezés: Triticum durum)
 
Bulgur = előfőzött, szárított, megtört búzaszem.
Egy másik ismert megnevezése Magyarországon: „török rizs”.
 
A közel-keleti és a török konyha kedvelt körete, amelyet búzából készítenek. A NaturPiac Premium BIO Bulgur készítése során az ökológiai gazdálkodásból származó búzaszemeket először megtisztítják és átválogatják. Ezt követően előfőzik, kiszárítják, hántolják, majd durvára összetörik. Legvégül átszitálják és finomra őrlik.
Az előzetes párolásnak köszönhetően, jóformán alig kell főzni. Elegendő csak leforrázni és állni hagyni.
 
Glikémiás indexe 46 – a fehér főtt rizsé 70-80 – nem okoz vércukorszint-ingadozást, nem vezet farkasétvágy kialakulásához. Ennek, illetve magas rost- és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően kiváló fogyókúrás köretnek számít. A tarhonyára emlékeztető bulgur rosttartalma kétszerese még a barnarizsének is, és nagyon sok antioxidánst is tartalmaz. Elegendő folyadékfogyasztás mellett rostjai valósággal átmossák az emésztőrendszert.
 
Nagyon változatosan felhasználható. Mivel az íze viszonylag semleges, remekül passzol salátákhoz, zöldséges ételekhez, de fogyasztható egyszerűen köretként is.
Mivel rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, érdemes otthon tartani belőle a polcon arra az esetre is, ha emésztésjavító megfontolásból valami egészségeset keresnénk.
Főzés során két-háromszoros mennyiségű sós (ajánljuk: NaturPiac Himalája étkezési só finom őrlésű) vizet használjunk, közepes lángon főzzük kb. 7 – 10 percig. Majd húzzuk félre a tűzhelyről és fedő alatt hagyjuk megduzzadni.
A bulgurból készíthetünk egy jellegzetes frissítő salátát is, amelyet „tabulé”-nak nevezünk.
Ennek hozzávalói a bulgur, víz, petrezselyem, hagyma, paradicsom, citromlé, olívaolaj, só, menta. A felforralt vízbe tegyük bele a bulgurt és a sót. Kis lángon, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Hagyjuk lehűlni, majd óvatosan keverjük bele a többi összetevőt. A tabulé másik fő alapanyaga bulgur helyett a kuszkusz (ajánljuk: NaturPiac Premium Bio Kuszkusz 500g).

NaturPiac Premium BIO Bulgur tápanyagtartalma (100g termékben):
Energia – 1576 kJ/342 kcal
Fehérje – 12,3g
Szénhidrátok – 63,4g
- ebből cukor – 0,4g
Zsírok – 1,3g
- ebből telített – 0,2g
Rost – 12,5g
Nátrium – 0,02g
Páratartalom – 12,5g
Só – 0,042g
 
Glutént tartalmaz (búza). Egyéb allergizáló összetevőtől és adalékanyagtól mentes.
 
Világos barna színű, gabonára jellemző illattal és ízzel.
 
Származási ország: Törökország.
 
Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve