Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 561158
5999026353472

KILISTÁZVA-Barna rizs hosszú szemű 500g Bio NaturPiac Premium - szav.idő: 2017.03.31.

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

RIZS
A világon mindenhol kedvelt eledelnek számít, a Föld lakosságának fele legfontosabb protein forrásának tartja. Fajtáinak számát 40 000 körülire becsülik!
A szervezet számára nélkülözhetetlen protein kimagasló értéket mutat a gabonafélék körében, így válhatott az egyik legfontosabb fehérjeforrássá a szegényebb országokban is.
Hipoallergén fehérjeforrás, a legjobb és legsokoldalúbb szereplője a diétára szorulók és étel-érzékenyek étrendjének. Bár keleti eredetű, a világ minden táján hamar meghonosodott, és jellegzetes nemzeti különlegességek születtek közreműködésével (rizottó, sushi, töltött káposzta).
Az emésztőrendszer rendkívül könnyen feldolgozza. E és B vitaminban gazdag, kalciumot, vasat, fehérjét, keményítőt, szerves sót, és rostokat tartalmaz. A fehér színét a hántoláskor kapja, eggyel több réteg hámlik le róla, mint a barna rizsről.
Gyógyító szemek
A rizskorpa bőrbetegségekre, hajhullásra ajánlható.
Bélgyulladás esetén pedig a rizsnyák nagyon jót tesz.
Gyomorproblémákra a barna rizs megoldást nyújthat, mert a rajta maradó réteg tápdús.
A laktóz-érzékenyek bátran fogyaszthatják a rizstejet. Minden fajta allergéntől mentes, amely például a tojásban, szójában, tejben élesztőben és a gabonákban megtalálható. Így például a gluténmentes diétásoknak is kiváló a tápanyagbevitel szempontjából. Gazdag olyan aminosavakban, amelyek nagyon hasonlóak az anyatejéhez.
Antikarcinogén hatása pedig segít méregteleníteni, illetve megszabadulni a “rossz zsíroktól”. Szódium- és koleszterinmentes.
Fajtái és jellemzőik
A rendkívül sokszínű fajtái ellenére csak két csoportba lehet besorolni őket: hosszú- és rövidszemű rizst fogyaszthatunk.
A barna változat, minden rizsfajtánál megtalálható, csak annyiban különbözik a fehér rizstől , hogy hántoláskor eggyel több réteget hagynak meg rajta, így sokkal több benne a tápanyag. Minden fehér rizsfajta helyettesíthető a barnával.

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve