Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 561144
5999026353403

KILISTÁZVA - Köles hántolt 500g Bio NaturPiac Premium

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

NaturPiac Premium BIO Hántolt Köles 500g

(Latin megnevezés: Panicum miliaceum)

 

Köles, a gabonák királynője.

A köles a zabhoz hasonlóan a toklászosok családjába tartozik, eredeti őshazája India. Az egyik legősibb kultúrnövény.

 

Gyógyhatásai tömören:

erősíti a vesét, vízhajtó, jótékonyan hat a gyomorra valamint a lépre és hasnyálmirigyre. Hasznos hasmenés, emésztési zavar és diabétesz esetén is. Lúgosító hatású.

Gombaölő hatásának köszönhetően nagyon jól beilleszthető a Candida albicans burjánzás gyógyítására.

 

Magas az aminosavprofilja, gazdag a szilíciumtartalma.

 

Gyógyhatásai picit bővebben:

A köles kovasav, vas, fluor, nátrium, magnézium tartalmának köszönhetően e fontos ásványi anyagok bőséges tárháza. Ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom formában vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában. Sejtjeink és egész szerveztünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni.

A kölesben gazdagon előforduló kovasavnak köszönhető, hogy megakadályozza az érelmeszesedést és visszaadja az elváltozott erek rugalmasságát, javítja ezzel a vérellátást és normalizálja a magas vérnyomást. Egyúttal a kovasav megállítja az erek további meszesedését.

A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni.

A köles sokat segíthet a tüdő különböző betegségeiben, mint hörgőgyulladás, asztma, mert ellenállóvá teszi a szöveteket és síkossá a nyálkahártyát. Növeli a szövetek rugalmasságát és ellenálló erejét.

 

A köles táplálkozási eredetű hiányállapotban képes javulást hozni. A gyulladásos állapotok – mint pl. a hólyaggyulladás – köles étrend mellett rendszerint gyorsabban gyógyulnak.

 

Felhasználása: köretként, levesbetétként, főételként (fasírtok, gombócok, stb.), töltelékként, desszertként.

Elkészítése igen egyszerű, hiszen csak vízben kell feltenni főni (először csak annyi vízzel, hogy az éppen ellepje, és ha szükséges, a vizet lehet pótolni), tetszés szerint fűszerezni, attól függően, hogy miként akarjuk utána felhasználni. Főzés előtt pici olajon (lehetőleg hidegen sajtolt - NaturPiac cikksz. 564435, vagy Nature7 kókuszolaj cikksz. 564425) meg is lehet pirítani.

 

NaturPiac Premium BIO Hántolt Köles tápanyagtartalma (100g termékben):

Energia – 1582 kJ/348 kcal

Fehérje – 11,5g

Szénhidrátok – 64,3g

·        ebből cukor – 0,0g

Zsírok – 4,2g

·        ebből telített – 0,7g

Rost – 8,5g

Nátrium – 0,005g

Páratartalom – 14,0g

Só – 0,012g

 

Allergén anyagokat nem tartalmaz.

 

Kellemes szagú, fehér színbe hajló sárgás árnyalatú, lágy ízű, kicsi gömbölyded gabona.

 

Származási ország: Ukrajna

 

Száraz, hűvös helyen tárolandó. 

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve