Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 560465
5999026380904

Immunix Gyümölcsnektár 350ml

karton=6db
Minőségét megőrzi: 2023.08.31. - 2023.08.31.
  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

Immunix Gyümölcsnektár 350ml

Az Immunix Gyümölcsnektár egy 8 féle gyümölcsből készült koncentrátum, mely bioflavonoidokat és polifenolokat is tartalmaz. A polifenolok olyan növényi eredetű másodlagos anyagcseretermékek, amelyek legfontosabb tulajdonsága az az antioxidáns hatás, amivel képesek a szervezetünkben lévő ártalmas szabad gyökök semlegesítésére. Szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak, mennyiségük és szerkezeti felépítésük igen változatos (több mint nyolcezerféle létezik). Bár a szabad gyökök természetes módon jönnek létre – és a szervezetünk normál esetben képes is saját antioxidánsaival semlegesíteni őket –, stresszhelyzetekben vagy megbetegedések kapcsán ez az egyensúly felborul, és károsító szabad gyökök szaporodnak fel. Az egyensúly helyreállítását mi magunk is segíthetjük olyan élelmiszerek fogyasztásával, amelyeknek magas a polifenoltartalmuk. Az Immunix-ban található bioflavonoidok segítségével a C-vitamin felvszívódás és annak a szervezetben történő feldolgozása is hatékonyabb.

Az Immunix-ban található gyümölcsök jótékony hatásai:

Aronia

A fekete berkenyének mindenekelőtt rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, illetve megelőző hatását kell kiemelnünk, de rendkívül hatékony kiegészítő kezelést jelent a cukorbetegek számára is. Az utóbbi évtizedek kutatásai egyértelműen bizonyították, hogy a legtöbb „népnyomorító és pusztító” civilizációs betegséget (szívinfarktus, rák, cukorbetegség, keringési betegségek, anyagcsere-betegségek) a gyulladásos folyamatok indukálják. A fekete berkenye kiemelkedően magas polifenol-és flavonoidtartalma megköti a gyulladásgátló markereket. Ezen kívül blokkolja azt az enzimet, amely annak az arachidonsavnak a képződéséhez vezetne, amely mindenfajta gyulladás előidézője.

Feketeribizli

A fekete ribizli fogyasztása kifejezetten ajánlott. Az érett termések bővelkednek az antioxidáns hatású színezőanyagokban. Sok polifenol, flavonoid, antocián található bennük. Érfalvédő tulajdonságait flavonoidtartalmának tulajdonítják.

Vitaminokat tekintve sok karotin, B1-, B2-, E-, és C-vitamint tartalmaz. A karotin segíti a bőrvédő melanin képződését. Kalcium- és vastartalma emelheti a hemoglobin-mennyiséget.

Gránátalma

A gránátalma fogyasztásával nagymennyiségű antioxidánst tudunk szervezetünkbe juttatni: ezek megvédik a szervezetet a tápanyagok lebontása során keletkező szabadgyököktől. A szabadgyökök károsítják a szervezet sejtjeit, ennek révén rákot és szívbetegséget okozhatnak. A gránátalmában található antioxidánsok (tanninok, polifenolok, antociánok) felveszik a küzdelmet a szabadgyökökkel, megelőzik a betegségeket, de ehhez az kell, hogy naponta fogyasszunk gránátalmát. A gránátalma C-vitaminban gazdag, ezért erősíti az immunrendszert. Egész évben, de megfázós és influenzás időszakokban fokozottan ajánlott fogyasztani.

Piros szőlő

Egyik alkotóeleme a kvercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól, illetve azok következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől. A vegyület a legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő levében, illetve a vörösborban található meg.

A szőlő ugyancsak gazdag resveratrolban, ami egy természetes növényi immunanyag (a szőlő gyümölcsében a gombás fertőzések elleni védelmet szolgálja). A kvercetinhez hasonlóan antioxidáns hatású, óvja a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától és csökkentheti a rákos sejtek kialakulásának esélyét, valamint magas vérnyomás ellen is segíthet.

Szilva

A gyümölcs, jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van. A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium,,kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.

K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez.

Tőzegáfonya

Az erős antioxidáns hatását antocianin-, fenol- és flavonidtartalma révén fejti ki. Betegségek ellen megelőzésként is érdemes tőzegáfonyát fogyasztani. A tőzegáfonyalé húgyúti fertőzések elleni tulajdonságai jól ismertek, azt azonban kevesen tudják, hogy a Helicobacter pylori fertőzés ellen is védelmet nyújthat. Ez az a baktérium, amely gyomorrákot és gyomorfekélyt okozhat.

Birsalma

A birsalmának rengeteg jótékony hatása van. Magas a C-vitamin-tartalma, de A-, B1-, B2- és E-vitamin is van benne. Az ásványi anyagok közül vasat, foszfort, kálciumot és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben. Kifejezetten magas a pektintartalma, az összes gyümölcs közül a birsnek a legmagasabb. Ebből kifolyólag kiváló méregtelenítő, a pektin ugyanis a bél nyálkahártyáján kialakít egyfajta védőréteget, ami megköti a káros anyagokat. A pektin gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, és mivel egy vízben oldódó rostról van szó, az emésztésre, az anyagcserére is jó hatással van. Nem utolsósorban a rendszeres birs fogyasztás a koleszterinszintet is kiegyensúlyozza.

Csipkebogyó

Magas a C-vitamin tartalma (forrázatban a C-vitamin nem érvényesül), ásványi anyagokat, pektineket, flavonoidokat és cserzőanyagokat is tartalmaz, növeli a szervezet ellenálló képességét. jótékony hatású, magas vérnyomás esetén, javítja az emésztést.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó!

Felhasználási javaslat: Naponta egyszer 30ml elfogyasztása javasolt töményen, vízzel, gyümölcslével vagy teával hígítva.

Nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású lehet!

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve