Juharszirup D-minőségű (I. osztály), 500ml (kanadai) Nature7 - naturpiac webáruház
Madal Bal
Navigációs hivatkozások kihagyása
Neera
Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdő oldal > Termékcsoportok > ÉLELMISZEREK > Természetes édesítőszerek
 
  • Juharszirup D-minőségű (I. osztály),  500ml (kanadai) Nature7

Juharszirup D-minőségű (I. osztály), 500ml (kanadai) Nature7

Cikkszám: 560254
Elérhetőség: Több, mint 100 db raktáron

Min. rendelés: 1 db
Csomagolás: db 1 db; karton 12 db; raklap 576 db;
5% kedvezmény 3 darabtól
12% kedvezmény 6 darabtól

A cégünk által forgalmazott juharszirup D-minőségű (I. osztályú), Kanadából származó és 500ml-es kiszerelésben kapható.
 
Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.
 
A juharszirupban található vitaminok: PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5 vitamin (pantoténsav), folsav , B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és ásványi anyagok.
 
Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.
 
Észak-Amerikai indiánok fedezték fel a juharfa édes nedvét, és kezdték el feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben. Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.
 
A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.
 
Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne az ásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig.
 
Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.
 

 
Neera
Részletek bejelentkezve...
Madal Bal Kft. 2008 | Impresszum | Adatvédelem
Minden jog fenntartva. © Madal Bal Kft. 2017 - NaturPiac
Készítette: Vision-Software Kft.