Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 564802
5999887386329

KILISTÁZVA- Dióliszt 500g Paleo

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

Dióliszt 500g Paleo
Kitűnő paleolit alapanyag igazi ínyenceknek.
A dióbélből hagyományos sajtolással készült olaj zsírszegényített diópogácsájának őrölt formája a dióliszt. Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza a teljes kiőrlésű hagyományos kenyér ízvilágát.
Szintén lehet palacsinta tésztákhoz, lazacos  halételekhez fogyasztani.
Kiszerelés: 500g
 
Receptek
Tejszínes csokitorta diólisztből
Összetevők:
    Tészta:
    10 dkg étcsokoládé (70%-os)
    300 ml tejszín
    3 tojás
    18 dkg cukor
    6 dkg vaj vagy margarin
    20 dkg dióliszt
    Krém:
    6 dl tej
    2 cs. tejszínes pudingpor
    15 dkg cukor
    15 dkg margarin
    vagy ezek helyett 500 ml tejszín (hűtés után felverve)
    Továbbá:
    porcukor
1. Lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A csokit összeolvasztjuk a tejszínnel és a vajjal vagy margarinnal. De ne forraljuk fel!
2. Lépés
Miután kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját és a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Ha túl sűrűnek látnánk a tésztát kevés tejszínnel vagy tejjel lazíthatunk rajta. Sütőpírral bélelt vagy kikent tortaformában előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Rácson hűtjük.
3. Lépés
A krémhez kevés tejben kikeverjük a cukrot és a pudingot, majd csomómentesre főzzük. Ha kihűl, a margarinnal selymes állagúra dolgozzuk. A tortát óvatosan félbevágjuk. Megszórjuk porcukorral a széleit és oldalát.
4. Lépés
A krém felét ráhalmozzuk és kicsit “kócosra” igazítjuk. Itt-ott túlnyomva a szélein. A maradék krémet a tetejére rendezzük és kanállal megpaskoljuk, hogy itt is “kócos legyen”. Ha még szeretnék, tovább csinosíthatjuk, pl. reszelt csokival vagy kandírozott, ehető virágokkal (ibolya, árvácska, rózsa).
Tipp: A dióliszt nagyon sok folyadékot felvesz, hasonlóan a teljes kiőrlésű liszthez.
A belőle készült piskótaszerű tészta, rendkívül omlós de kényes is, így vágásnál, kenésnél hímes tojásként vigyázzunk rá, mert könnyet törhet, a sűrűbb krém pedig leránthatja a tészta felső rétegét kenés közben.
Diós-fügelekváros keksz diólisztből
Összetevők:
    10 dkg dióliszt
    20 dkg sima vagy rétes liszt
    10 dkg darált dió
    2 tk. sütőpor
    10 dkg margarin
    1 cs. vaníliás cukor
    1 tojássárgája
    2 csapott ek. fügelekvár (lehet más lekvár is)
1. Lépés
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb. 30 percre fagyasztóba tesszük. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg!
2. Lépés
Miután két adag sült a 2-nál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet! Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük, jól záródó dobozba.
Szépen csomagolva, gasztroajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel!

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve