Jóízű megoldás gyorsan...
Egyszerű és gyors megoldás fehérkenyér helyett...
Elkészítés:
500 g keverékhez adjunk 300 ml langyos vizet és kevés (olíva) olajat. Gyúrjuk össze, és pár percet hagyjuk állni. Olajjal kenjünk ki és lisztezzünk be egy lapos sütőformát, és olajos kézzel formázzunk lepényt a tésztából kb. 1,5 cm vastagságút. Majd előmelegített sütőben: gáz: 220C, légkeverés: 200C, 17-20 percig sütjük (tűpróba!). Érdemes a sütő aljába egy alkalmas edényben kis vizet tenni.
Nem tartalmaz: Aromát, fűszerkivonatot, tartósítót.
Allergén információ: A termék glutént tartalmaz. A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajosmagvakat is felhasználó üzemben készült.
Tápanyag információ:
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1504,19 KJ/ 359,34 kcal
Zsír: 1,31 g, ebből telített: 0,04 g,
Szénhidrát: 72,20 g, ebből cukor: 2,08 g,
Fehérje: 12,24 g
Só: 2,41 g.
Összetevők: teljeskiőrlésű búzaliszt, búzafehérliszt, fűszerek (fokhagymapor, fűszerpaprika, őrölt kömény, vöröshagymapor), szódabikarbóna, étkezési só. (EU)