Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 564818
5999564041893

KILISTÁZVA-Szezámliszt durva szemcsés 500g paleo

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

Szezámliszt durva szemcsés 500g paleo

Kivállóan alkalmas kenyerek készítéséhez vagy akár panírozáshoz. Cukorbetegek vagy fogyókúrázók étrendjébe beilleszthető.

Hidegen préselt szezámmag őrleménye. A nagyobb szemcseméretének köszönhetően kiválóan alkalmas húsok panírozásához.

Előnyös élettani hatásai:

A szezámmag a magas kalcium tartalmon kívül számos más ásványi anyagot és nyomelemeket is tartalmaz nagy mennyiségben: vasat, magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet, foszfort, cinket, szelént -, ami miatt a szezámmag koncentrált ásványi anyag forrásnak számít. Könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet és gyorsítja a zsírégetést.

A szezámmagliszt segíti az időskori vagy a változókori csontritkulás megelőzését, ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak vagy várandós anyukáknak a megnövekedett kalciumigény fedezésére.

Nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem, számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek bevitelére, erre célra a szezámliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás.

Ezen felül cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémák esetén is ajánlott.

Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását! A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt ad az így elkészített ételnek. Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is használhatjuk.

Kiszerelés: 500g

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve