Szezámmagliszt
Összetevők: szezámmag
Számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost- és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt is ad az ételnek.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1690 kJ / 404 kcal
Zsír: 12 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,91 g
Szénhidrát: 16 g
- amelyből cukor: 1,43 g
Rost: 4 g
Fehérje: 58 g
Só: 0,0975 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Származási ország: Hollandia.