Szőlőmagliszt
Összetevők: vörösszőlőmag
Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Az őrlemény készítésekor a szőlőmagot az olaj kipréselése után ledarálják. Az így kapott lisztszerű anyag magas rost- és polifenoltartalmú. Az előbbi az emésztésben játszik fontos szerepet, az utóbbiak mint természetes antioxidánsok, gyulladáscsökkentők, az érrendszerben (visszér, érszűkület, szemek erei valamint vérnyomásszabályozás) fejtik ki áldásos hatásukat. Magas még a kalcium-, magnézium- és vastartalma is.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 665 kJ / 158 kcal
Zsír: 5,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,4 g
Szénhidrát: 17,2 g
- amelyből cukor: 5,4 g
Rost: 58,3 g
Fehérje: 9,5 g
Só: 0,02 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Spanyolország.