Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 564427
5999887386107

KILISTÁZVA Mákolaj 250ml hidegen sajtolt üvegben

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény. Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú  felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté. A mákolaj koncentráltan tartalmazza a mákban található hatóanyagokat, mivel azok zsírban oldódnak, és így az olajba belekerülnek. Fontos, hogy hidegen sajtolt legyen a mákolaj, mert ez tartalmazza a legtöbb hasznos anyagot.

A mákolajnak nagyon előnyös a zsírsav összetétele, hasonlóan a lenmagolajhoz vagy a kendermag olajhoz. Színe világossárgától a sötétebb sárgáig terjed, íze, illata jellegzetes. 

A mákolaj jótékony hatásai:

Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését. Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően segítségével megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató hatású.  Mivel a mákolaj nem gyógyszer csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszú távon fejti ki. Tudományos kutatások kiderítették, hogy rendkívül magas a foszfor tartalma, amely elsődlegesen felelős a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba történő beépüléséért. A mákolaj több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-6 telítetlen zsírsavat, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes és LDL-koleszterin szintjét.

A mákban – és ezáltal a 100%-os hidegen sajtolt mákolajban is - mind a 9 esszenciális aminosav megtalálható.

Felhasználása:

Reggeli turmixokhoz, müzlikhez, készételekhez, palacsinta töltelékekhez 1-2 kiskanállal hozzákeverve, illetve pirítósra csepegtetve. A 100%-os hidegen sajtolt mákolaj kiváló saláta olaj is.

Tárolás:

Napfénytől védve 15 °C alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tartani.

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve