Tápiókagyöngy
Összetevők: tápiókakeményítő
Felhasználása: puding készítéshez.
Elkészítése: a gyöngyöket vízbe vagy növényi tejbe (pl. Sojade szójaital) kell áztatni kb 5-10 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1450 kJ / 341 kcal
Zsír: 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 87,7 g
- amelyből cukor: 1,1 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0,2 g
Só: 0,06 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Származási ország: Thaiföld.