Kategóriák
Regisztráció
Cikkszám: 561843
5999564043286

Aszalt papaya 100g (cukor nélkül) kénmentes

  • Leírás, adatok
  • Kompatibilitás
  • Kapcsolódó cikkek
  • Hasonló cikkek
  • Hírek, letöltések

Leírás

Az aszalt gyümölcsök a friss gyümölcsök után a legjobb rost-, vitamin- és ásványi anyag-források.

A papaya a dinnyefafélék családjába tartozó kétlaki növény, a trópusi Amerikából származik. A trópusi területeken termesztik; Mexikóban már évszázadokkal a klasszikus közép-amerikai kultúrák előtt művelésbe vonták.
A gyümölcshúst a trópusokon a növény saját leveleibe csavarják, hogy megpuhuljon. Sok helyen kedvelt gyümölcs. Salátákhoz, süteményekhez, ivólevekhez is felhasználják. Leve savanykás, üdítő ital.
Gyümölcse bizonyos emésztési zavarok (gyomorsav-elégtelenség, emésztési problémák miatt kialakuló migrén, felfúvódás, hasnyálmirigy-elégtelenség) kezelésére is ajánlott. Kivonatát a bél különféle élősködői (Oxyuris, Ascaris, Ancylostom), valamint visszértágulatos fekély, aranyér- és bőrproblémák (tályogok, sebek és különféle bőrbetegségek) ellen is alkalmazzák. Sokoldalú felhasználhatósága miatt közkedvelt, ugyanis rendelkezik szervezettisztító és méregtelenítő hatással, s nem csupán megpuhítja a húst, de elősegíti annak tökéletesebb emésztését is.
A hölgyek életében különös jelentőséggel bír, hiszen az általános vélemény szerint nemcsak szabályozza a menzeszt, de enyhíti annak tüneteit is, valamint gyorsítja a szülést, szoptatás idején pedig elősegíti a tejelválasztást, s gyógyítja többek között a cisztákat és a tumorokat is.
A papayában található papain és kimopapain jó fehérjebontó és emésztésjavító hatású. Az előbbinek ráadásul gyulladáscsökkentő és antiödémás hatása is van.

Hírek, letöltések

Utoljára megtekintve